tiistai 29. syyskuuta 2015

15

15 vuotta sitten otin ensituntumaa sekä hirvikärpäsiin että parempaan puoliskooni (jep, ensitreffeillä nypin hirvareita jampan päästä - ehkei romanttista, mutta ainakin loistava syy käydä heti käsiksi). Tämä syksy ollaan joka päivä biletetty hirvikärpästen kanssa huumorintajun äärirajoille asti (kädet ei enää riitä nyppimään niitä silmistä, poskista ja tukasta, ärgh!) ja pakkohan se oli vuosipäivää juhlia myös Luigin kanssa. Kohteeksi valikoitui Hella & huone, kun se vain on Tampereen paras, ja siellä, kuten myös Näsinneulassa, osataan yhdistää ruoka ja viini.

Pöytään päästyämme kävi ilmi, että paistinkääntäjien juhlapäivän kunniaksi 10 ruokalajin menu oli tarjouksessa, joten tartuimme tilaisuuteen. Valitettavasti varmaankin juuri ruokalajien määrän takia iltaa leimasi hätäily, joten hyvä kun ehdimme hanurit saada parkkeerattua, kun eteen tuotiin jo keittiön tervehdys, joka piti natustella vesilasillisen kanssa, sillä alkujuomaa ei edes kysytty. Mieluusti olisin skoolannut Luigin kanssa lasin kuplivaa 15 vuoden kunniaksi. Alkupala oli kylläkin mainio: kyssäkaalta ja piparjuurta sekä kuivatulla etikalla ja punajuurihillokkeella koristeltu näkkäri.

Kyssäkaalinyytti ja näkkäri
Alkuruuat olivat hyviä, erikoisia ja kekseliäitä, ja niihin oli viinit yhdistetty kauniisti, joten pian pääsimme tunnelmaan. Joskin valitettavasti tarjoilijamme ei tuntenut ruokia ja viineistäkin tiesi tasan sen, mitä etiketissä luki, ja kokki puolestaan oli liian kiireinen vastaamaan. Erikoista oli myös kysymykset: "Juotsä tätä enää?" ja se, että vielä juomaa sisältävä lasi vietiin nenän edestä kesken ruokalajin. Mietimme, mahtoiko ravintolasta olla lasit loppumassa. Juomapaketille täytyy makunsa lisäksi antaa se plussa, että kaadot olivat hyvin maltilliset, joten 8 lasillista ei tuntunut päänupissa edes seuraavana aamuna. Ja vesilasi pidettiin koko ajan täytettynä, mistä myös iso kiitos.
Piimäjuustoa, mallaskeksiä ja punajuuren versoja
Pääruuista rasvassa 38 asteeseen kypsennetty kuha oli ehdottomasti paras, vaikka kuulemma jotkut asiakkaat olivat moittineet sitä liian raa'aksi. Meidän makuun se oli täydellistä ja ehdimme onneksi kokkia siitä kehuakin.
Pyhäjärven kuhaa, sabayonekastiketta ja raputerriiniä
Sorsaa, lakritsikastiketta, mustajuurta, pikkelöityä siitaketta ja mustatorvisienimoussea. Sieni ja lakritsi oli yllättävän toimiva yhdistelmä.
Nautaa, paahdettua sipulia ja maukkaita mallaspipuroita
Juusto oli sitä jokapaikan Metsuria, mutta onhan se toki hyvää. Jälkiruuat sen sijaan yllättivät: marjoista, vihanneksista ja juureksista tehtyjä, raikkaita, erikoisia, maistuvia annoksia, joista tällainen ei-niin-jälkiruokaihminen nautti suuresti. Kiva saada jotain erilaista myös jälkiruokarintamalla, joskin lopuksi tuli myös se pakollinen suklaa-annos. Täydellisen hyvää sekin oli. Mukana tullut hiilihappojääastia ei sen sijaan oikein avautunut, vaikka tuoksui ihan hyvälle.
Tyrnisorbettia, fenkolia, samettikukkaa
Suklaakakkua ja -moussea. Käsivarsi mallin oma.
Illan teemoja olivat lakritsi, piimäjuusto, mallas, samettikukka, ja joka ruualle erikseen kaadettu kastike. Ruoka oli kekseliästä, erikoista ja tietysti viimeistä murua myöten hyvää. Hintakin oli erittäin kohtuullinen: hitusen yli 200 €/ 2 x 10 ruokalajia ja 2 x 8 viinilasillista.

Illan loppukaneetista vastasi tarjoilijamme, joka kuultuaan meidän 15-vuotispäivästä tokaisi, että hauskaa, että se sattui just tälle päivälle. Niin, no ehkä se oli just se syy, miksi me oltiin siellä...

5 kommenttia:

  1. Nyt meni suu messingille, upean näköistä ja varmaan makuistakin. Eikä loppujen lopuksi hurjan hintaistakaan! Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Oli tosiaan ihanat ruuat jälleen kerran. Ja tosiaan, yleensä meidän illalliset menee yli 300 €:n, joten hyvin kohtuullinen hinta, etenkin kun ruokalajeja oli noin hulppea määrä.

      Poista
  2. Hih, minullakin on hyvä mieli puolestanne että sattui juuri samalle päivälle moinen herkuttelu. Maailma on täynnä hauskoja sattumuksia :D Ja onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) 10-vuotispäivänä oltiin sattumalta Klaus K:ssa ja Farangissa :-D

      Ajattelinkin sua just eilen, kun huomasin, että ihan kohtahan täytyy jo tilata ens vuoden chilit ja rupesin muistelemaan, että mitäs sieltä Fataliista oikein suosittelit.

      Poista
    2. Ja nyt löytyikin: Aji Fantasy ja Aji Cristal :-)

      Poista