tiistai 12. marraskuuta 2013

Minttutoffeekeksit

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Cloettan toffeenappirullaa, mutta olin minttufiiliksellä ja nappasin kaupasta Maraboun minttunappirullan sen sijaan.

125 g voita
1 dl sokeria
- hiero keskenään tahnaksi (ei siitä vaahtoa saa kukaan ikään mitenkään)
1 kanamuna
- sekoita tahnaan
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
- sekoita keskenään
- sekoita tahnan joukkoon
Lisäksi tarvit 2 rullaa minttusuklaanappeja tms. mukavaa toffeenamia.

Ota hyppysellinen taikinaa ja taputtele siitä pieni lätty kämmenelle. Laita minttunappi lätyn keskelle ja taittele reunat napin suojaksi. Varmista taikinan peittävyys pyörittelemällä taikinapalloa kämmenten välissä lihapullatyyliin. Taikina on sen verran rasvaista, että sitä on helppo käsitellä. Jos mahdollista, laita pyöritellyt pallerot hetkeksi (pari minsaa riittää) kylmään, niin eivät leviä niin paljon uunissa + täytteet pysyy paremmin sisällä.

Paista 200 C/10-12 min. Itse sain tästä taikinamäärästä aikaan 23 keksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti