torstai 19. syyskuuta 2013

Omena-tyrnikakku

Kun se Sasu kerran innoitti yhdistämään tyrnin ja omenan, ja aamiaisplättysistä jäi yli viimevuotista omenasosetta, ei auttanut kuin käydä hätyyttämässä mustarastaat pois tyrnipuskasta ja kurottautua yläilmoihin poimimaan viimeiset marjat.

100 g voita
3 dl sokeria
- sekoita
2 kananmunaa
- vatkaa seokseen yksitellen
1 dl omenasosetta
- yhdistä seokseen
3 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia (omenasoseessani ei ollut sitä jo valmiiksi)
- sekoita keskenään
- kaada taikinaan ja sekoita
1 dl tyrniä (siis niitä marjoja)
- lisää varovasti taikinaan
- paista 175 C/50-60 min.

Mukavan mehevä kakku (apua, typotin tuohon vahingossa "kakki"!), johon tyrni tuo kivaa pirtsakkuutta. Tyrnin tuttifruttimaku (siis se 80-luvun irtojätskistä tuttu) ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti