lauantai 24. elokuuta 2013

Kun ite tekee...

...saa sellaisen kuin tulee. Kurkut kasvaa kasvarissa metalliristikkoa pitkin ja jäävät välillä siihen jumiin niin, että hedelmät vääntyy venkuroiksi. Sehän toki on vain rustiikkia ja persoonallista, joskin vievät jääkaapissa enemmän tilaa kuin suoraselkäiset serkkunsa. Mutta se maku noissa omatekemissä vain on niin mahtava. Harmi, että kurkkusesonki alkaa olla jo ohi.

Maissi sen sijaan on niin muotovalio, että kelpaisi kaupan hyllyllekin. Tänä vuonna pölytys onnistui yli odotusten, ja tähkät ovat täynnä jyviä. Lämpö kasvatti sekä maissien varsista että tähkistä suuremmat kuin koskaan, eikä makukaan jäänyt yhtään huonommaksi. Vasta poimittu, pannulla voissa pyöräytetty maissi on makean toffeista, eikä noista tuoreista maisseista jää rämmäleitä hampaiden väliin, toisin kuin kaupan hyllyllä maanneista. Melkein voi siis pysyä viehättävänä niitä syödessä, jos kukaan ei huomaa leukaa pitkin valuvaa voivanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti