maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tyrnikakku

Upouusi pakastin pullistelee viime kesän marjoista. Pitäisi keksiä keinoja päästä niistä eroon, sillä ihan kohtahan alkaa taas uusi sato. 5 kuukauden päästä jo kovasti poimitaan vadelmia.

Tyrni on osoittautunut oivaksi leivonnassa, ja kun Luigin perintökakkuvuoka niin nätisti kiilteli uudessa kaapissa, ja kuivakakut retroilivat itsensä takaisin muotiin, innovoin tyrnikakun.
200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
- vatkaa vaahdoksi
3 kananmunaa
- lisää joukkoon. Taikina ei kuulemma juoksetu, mikäli munien lisäämisen välillä laittaa mukaan ruokalusikallisen jauhoseosta.
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
- sekoita keskenään ja lisää taikinaan
1 dl tyrniä (siis ihan niitä marjoja, eikä mitään rouhetta tai jauhetta)

Paista 175 C/reilut 60 min. Jopa 90 min. Kuuluu nimittäin aika hieno "floppp", kun kaataa tarjottimelle melkeinpä täysin raa'an kuivakakun. Kaikista ei ole kinuskikissoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti