torstai 7. maaliskuuta 2013

4 vuodenaikaa

Luigin kanssa hyvin harvoin piipahdamme kaupungilla, ja jos piipahdammekin, on se useimmiten aikaisen lauantaiaamun täsmäisku Kauppahalliin tai Stockan Herkkuun. Kerran korvessa asuva erakko, aina korvessa asuva erakko.

Lomalla sentään maltoimme olla kaupungilla kokonaiset 3 tuntia, joista 1 meni rouvan kampaajakeikkaan. Sieltä olikin oiva kopsutella Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolaan lounaalle.

Sain eteeni (kännykän kelmeän salaman valossa kuvatun) perunasalaatin, jossa oli graavilohta, maustesilliä (maistoin siinä mustaherukkaa - varmaankin paras maustesilli ikinä), fenkolia ja ihana savusiikakastike. Upea annos, ja juuri sopivan kokoinen lounaaksi (chef lupasi tehdä pizzaa illalla). Mukana tuli annokseen hyvin sointuva lasillinen rieslingiä.

Vakituinen lomaheilani otti Ahlmanin lähivasikasta tehtyä bolognesea ja pienen kupillisen punkkua.

Vastapäätä istahtaneesta Samppa Linnasta ("ootteko kuulleet, että kossupulloa sanotaan lasiseksi laulukirjaksi, ehe ehe" - joo, kuultiin se jo 70-luvulla) huolimatta jäi lounaasta hyvä mieli.

Koukattiin vielä hakemassa Nygreniltä kokonainen siika tulevia savustuskelejä varten. Kyllä ne tulee. 3 viikon päästä, kuulemma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti