keskiviikko 19. joulukuuta 2012

3-sarvinen

Kuvassa on uusin intohimoni. Joku on älynnyt yhdistää vuohenjuuston ja sarviapilan ja myydä lopputulosta markettien juustohyllyllä. Niin hyvää juustoa, että ylä-C alkaa soida päässä jo pelkästä tuoksusta.

Sarviapilan käyttö kotikeittiössä täytyisi opetella, jos vain joku kertoisi, mitä ihmettä sille pitää tehdä. Kaupoista sitä kyllä löytyy, mutta siemenet ovat kivikovia ja mauttomia. KVG kehottaa paahtamaan siemenet, mutta senkin jälkeen ne ovat kivikovia ja mauttomia.

Intialaiset kyllä saa niihin makua, ja osaavat ihanasti maustaa naanit ja riisit sarviapilalla.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa erikoiselta juustolta. Täytyy pitää silmällä, että saa ostoskoriin sopivassa välissä.

    Vaikka... minullakin on ollut vähän vaikeuksia sarviapilan käytön kanssa. En ole vielä onnistunut sitä käyttämään ruoassa, josta olisin pitänyt. Tosin en ole yleensäkään mikään suuri intialaisen ruoan ystävä.

    VastaaPoista
  2. Ööö... sarviapila? Korianteri? Kyllähän tuota tulee käytettyä tuoreena ja siemenenäkin sinne sun tänne.

    VastaaPoista
  3. Olinpas pöllö, puhuit kahdesta ihan eri asiasta :-o

    VastaaPoista
  4. Taalla Israelissa Jemenista kotoisin olevat juutalaiset jauhavat sarviapilan karkeiksi jauhoiksi, liottavat sita ensin vedessa ja vaihtavat pari kertaa etta liian karvas maku laimenisi. Sitten sitruunamahua, touretta korianteria ja vahan chilia. Siita tulee aika inhottananakoista tohnaa, johon dipataan pitaleipaa.
    Ja hiki ja muutkin ruumiineritteet saavat aika reippaan aromin taman nauttimisen jalkeen, varoitus!

    VastaaPoista
  5. Onpa hyvältä kuulostavaa tahnaa, sivuvaikutuksista huolimatta :-D

    VastaaPoista
  6. Tuo juusto on ihan huippukamaa <3

    VastaaPoista