maanantai 29. lokakuuta 2012

Kalamureke

Pakastimeen ilmestyi jälleen kerran lahnoja sekä iso pussillinen haukifileitä. Koska pakastin jo nitisi liitoksistaan loppukesän sadonkorjuusta, käytettiin yksi sateinen lauantai kalojen perkaamiseen ja jauhamiseen.

Tällä kertaa ei jaksettu nykertää kalamassasta pullia, joten massa maustettiin tillillä, limen mehulla ja kuorella, chilillä, suolalla ja pippurilla, ja laitettiin vuokiin. Päälle korppujauhoa ja uuniin 200 C/40 min. Neljä reilua ateriaa tuosta satsista saatiin, joten hyvin tuottelias lauantai oli se. Jännä, että murekkeessa maistui selvästi kookos. Ehkä tuo chilin ja limen yhdistelmä hämäsi aivot ajattelemaan eksoottisempaa lopputulosta.

On se kyllä surullista, että nuo satojen kilometrien päästä tuodut kalat ovat paljon tuoreempia kuin mitä täällä kaupoista saa, vaikka järviä näillä kulmilla piisaakin. Itsellä ei valitettavasti hermorakenne kestä niin verkkaista touhua kuin kalastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti