perjantai 24. elokuuta 2012

Muna-kirvelikeitto

Ensin disclaimer: ruuan nimi ei ole minun, vaan pöydän vastakkaisella puolella istuneen vääräleuan keksintö. Eikä kenellekään tullut mieleen Studio Julmahuvin doping-sketsi. Ei.

Keväällä MeNaisetissa oli pieni jutunpätkä 60 vuotta sitten ilmestyneestä lehden numerosta, jossa verrattiin kirvelikeittoa ensisuudelmaan ja annettiin suurpiirteinen ohje moiseen herkkuun. Viime vuosina kirveliin tykästyneenä leikkasin jutun talteen.

Alkukesä meni tuskaillessa, kun ei kirveli itänyt sitten millään, mutta yhtäkkiä parsahörsylöiden takana sitä alkoikin kasvaa.

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoa
- sekoittele kattilassa
5 dl kasvislientä
kourallinen kirvelisilppua
mustapippuria
- lisää kattilaan ja anna porista 15 min.
Loraus kermaa
- lisää keittoon

Ohjeessa käskettiin vielä lisätä kunnon klöntti voita ennen tarjoilua, ja lisätä soppaan tomaattia, herkkusientä ja keitettyjä kananmunia. Tyydyin pelkkään kananmunaan, kun ei just sillä hetkellä sattunut olemaan tuoreita kuusenherkkusieniä tai kypsiä tomaatteja tarjolla.

Ensisuudelmaa en enää näin vuosikymmenten jälkeen muista, mutta mukava pikku alkuruokakeitto tästä syntyi. Jahka naurultaan sitä sai syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti