tiistai 3. huhtikuuta 2012

Takautuvasti talveen

Kun puutarhakevät näin ikävästi katkesi hervottomaan lumentuloon, takaudutaan myös henkisesti helmikuuhun, jolloin laskiaisen kunniaksi Luigi kokkasi blinejä.

Ohjetta etsimme netistä pitkään, kun halusimme löytää raikkaan version, eikä sellaista kuivaa, tunkkaista plättyä. Strömsöstä se sitten löytyi, tosin raikkauden maksimoimiseksi korvasimme vielä kermaviilin jogurtilla.

Ja juu, blinien teko meni kuin Strömsössä: maku oli järisyttävän hyvä ja blinit päältä rapsakoita ja sisältä meheviä. Tämä ohje täytyy muistaa myös ens vuonna:

1/3 pussukkaa kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
1,5 dl tattarijauhoa
1 dl vehnäjauhoa
¾ dl jogurttia

1 munankeltuainen
1 tl suolaa
1 munanvalkuainen


Sotke munanvalkuaista lukuun ottamatta kaikki keskenään ja anna kohota reilut 30 min. Vaahdota valkuainen kovaksi, sekoita se varovasti taikinaan ja paista voissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti